
Sistemsel Düşünce : Bir organizasyonda çalıştığınızı düşünün, tüm departmanlar birbirine entegre olmak zorundadır. Örneğin bir yazılım firmasında, yazılımın yazdığı programın satışını yapmak, sözleşmesini hazırlamak, müşteri kurulumunu yapmak, fatura kesip tahsilatını takip etmek, satış sonrası müşteri hizmetlerini vermek, farklı departmanların birbiri ile uyumlu şekilde çalışmasını gerektirir. Sürecin herhangi bir aşamasında yaşanan en ufak aksaklık, tüm işleyişin olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır. Dolayısı ile, tüm departmanlarda görev alan çalışanlar, tüm sistemin işleyişine hakim olmalı; diğer departmanlarda yürütülen süreçlere de vakıf olmalıdır.
Yapay Zeka ve Büyük Veri : Günümüz dünyasında “veri” en değerli kaynak. Veri’ye erişebilmek, yönetebilmek, analiz etmek. analiz sonuçlarına göre aksiyon alabilmek, veri’ye dayalı strateji geliştirmek, firmaların gelecek planlarını oluşturmalarına imkan veriyor. Dolayısı ile, bu alanda yetkinlik sahibi olmak, hatta Yapay Zeka Teknolojisi ile Büyük Veri’yi hızla analiz ederek, özetleyerek, yorumlamak SEN‘in fark yaratmanı sağlayacaktır.


Teknoloji Okuryazarlığı : Hızla gelişen ve değişen teknolojiyi takip etmek ve en azından aktif kullanıcı olarak uyum göstermek. Gelişen yeni uygulamaları ve yazılımları takip etmek, kullanabilmek, bu yazılımlar ile yeni uygulamalar geliştirebilmek, Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi ve Robotik Teknolojisi’ni takip ederek, bu yeni teknolojileri faaliyet gösterdiği alanlara entegre etmek.
Kalite Kontrol ve Siber Güvenlik : Süreçlerin ve makinelerin yazılımlar ile yönetildiği bir dünyada yaptığımız her işin kalitesinden ve (siber) güvenliğinden emin olmak zorundayız. Yazılımlar kusursuz şekilde işlemeli, siber saldırılara karşı güvenli olmalı. Bunun için, sürecin her aşamasında testler yaparak, oluşabilecek her türlü hataya veya güvenlk açığına karşı önemlerin alınması gerekmektedir.
